K55 : lögnernas valv

K55 : lögnernas valv
Författare
Förlag Foldspace AB
GenreFantasy och science fiction
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor436
Vikt669 gr
Utgiven2020-05-13
SABHc
ISBN 9789197848503

På en steril planet, isolerade av en okänd pest och avskurna från omvärlden kämpar en grupp människor för sin överlevnad, instängda i en nedlagd gruvbas. Denna värld leds av en styrelse som kontrollerar vardag, liv och tankar. Rykten, missnöje och oro kokar under ytan hos invånarna. Anarki och våldsamheter sprider sig. En fullständig kollaps står för dörren.

Styrelsens svar är Grupp Bravo vars medlemmar är immuna mot den pest som härjar på ytan. En storstilad kampanj sätt igång runt denna samling av udda och missanpassade individer som valts ut för uppdraget, att bryta isoleringen och ta sig upp till ytan. Eddi Lorenz utses till gruppens ledare men snart inser alla att någon saboterar försöken att ta sig ut ur isoleringen. Bit för bit avtecknar sig ett nät av lögner och Eddi inser att han själv och gruppen är måltavlor för en brutal mördare.

När boken släpptes så gjordes det under pseudonymen Erika Oscarius, men K55 Lögnernas valv är absolut inte skriven av Erika Oscarius från Orminge som det står på baksidan. Nej, nej den är skriven av författarna Johannes Källström och Erik Thulin. Tanken var att det skulle skapas en hype kring författaren. Vem är denna Erika, bor hon verkligen i Kina och har hon lika tunna läppar som på bilden på baksidan av boken?

I retroperspektiv måste vi erkänna att det gick sådär och vi höll på att bli stämda. Vi hittade på namnet Erika Oscarius eftersom det är en blandning av Erik och Johannes mellannamn som är Oscar. Det vi inte visste var att det fanns en familj som heter just Oscarius och de var minst sagt icke nöjda.

Nåväl, nu är det ute, K55 är skriven av Johannes Källström och Erik Thulin. K55 är en sci-fi-bonanza.

Obs: Är du icke science fiction-nörd skall denna bok icke läsas.