Bortom Amerika

Bortom Amerika
Författare
Förlag Nirstedt/litteratur
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor167
Vikt320 gr
Utgiven2021-12-30
SABHc
ISBN 9789189389366

Hyran ska höjas i den dragiga New York-lägenheten. Två unga kvinnor dejtar äldre, förmögna män för att betala räkningarna. De följer med på restaurangbesök och resor, och i utbyte får de pengar, dyra klänningar och aborter. Alice har redan gjort det under en tid, hon har få andra möjligheter. Lea skulle kunna välja att göra annorlunda. Hon kommer från en annan värld, och till hösten väntar studier vid ett fint universitet. Men den relation hon inleder intensifieras snabbt. Bindningarna blir allt fler och allt mer komplexa. Gränsen mellan makt och underkastelse, beroende och frihet, börjar lösas upp.

Linnéa Sjödin är född 1991 och bosatt i Stockholm. Bortom Amerika är hennes första bok.

"Någon kärlekshistoria är det väl inte egentligen. Sjödin behåller konsekvent den krassa, hårda tonen i den raka prosan, korta tvära meningar som ideligen påminner om att oavsett alla avsteg vilar deras relation i grunden på en transaktion där en betalar och den andra säljer." Therese Eriksson, SvD.

"Bortom Amerika är en skildring av ett tillstånd, en plats i det tillståndet, och det gör Linnéa Sjödin stiligt i sin första, korta roman. Vill läsa mer." Rebecka Åhlund, Borås Tidning.