Hyperverklighet

Hyperverklighet
Författare
Förlag Nirstedt/litteratur
GenreLyrik
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor143
Vikt384 gr
Utgiven2021-08-18
SABHc.03
ISBN 9789189389120

Nominerad till Sveriges Radios lyrikpris, Borås Tidnings debutantpris & Katapultpriset!

Hyperverklighet är ett samtidsdokument i fem akter, där poeten villigt och motvilligt deltar i allt som är surrealistiskt och pretentiöst. Manipulationer genomskådas och genomförs. Bild och värld blir föremål för en uppmärksamhet som är lika poetisk som pixlad. Aya Kanbars debutdiktsamling både viskar och vrålar, om ensamhet och gemenskap, kärlek, desorientering och brist.

mina ögon stängs, så fördomsfullt

stegen eskalerar

                & tankeströmmen forsar

Aya Kanbar är född 2004 och bosatt i Örebro. Hyperverklighet är hennes första bok.

"Hon skriver med en formsäkerhet som är ovanlig för debutanter och direkt sensationell för 17-åriga sådana." Rebecka Kärde, Dagens Nyheter.

"... en exceptionell litterär begåvning med stor potential". Gabriel Zetterström, Sydsvenska Dagbladet.

" ... ur dessa täta och variationsrika dikter växer en bild av ett diktjag och en samtid som berövats alla illusioner, och som just därför är mer beroende av illusionerna än någonsin ( ... ) de här dikterna har en mognad, auktoritet och originalitet som är ytterst ovanliga i en debut." Annina Rabe, Expressen.

"Det är en förvånande stilfull debut, härligt vulkanisk och romantisk." Petter Lindgren, Aftonbladet.

"Delar av Hyperverklighet är den bästa lyrik jag har läst i år ( . . . ) Kanbar skriver med en tyngd och ett allvar som hennes äldre medförfattare inte alltid når upp till och visar prov på en exceptionell begåvning." Linda Mankefors, Nerikes Allehanda.