Handbok för unga häxor

Handbok för unga häxor
Författare
Förlag Leopard Förlag
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor247
Vikt568 gr
Utgiven2022-10-31
SABHcg
ISBN 9789189145863

Caelia är 12 år och står på tröskeln till tonåren. Linda Spåman är häxa och balanserar ständigt på gränsen mellan vansinne och logik. I en oväntad vänskap invigs Caelia i häxkonstens förföriska värld och bestämmer sig för att utforska magins mörka och ljusa sidor. Kan det vara så att magi är lösningen på Caelias alla problem?

I en förtätad berättelse med suggestiva illustrationer skapar Linda Spåman och Håkan Westesson en handbok i häxkonsten praktiker. Med ockulta kunskaper om magiska örter, spåkonst, drömtydning, kontakt med andevärlden och hedniska riter och ritualer så växer och utvecklas Caelia både som häxa och som kvinna i denna trollbindande bok. 

Linda Spåman är konstnär, illustratör och författare. Hon har tidigare gett ut böcker som Misslyckat självmord i Mölndals bro (Bonniers 2011), Brf Ensamheten (Kolik 2013) och Den första Kvinnan (Kolik 2016). Som konstnär har hon ställt ut på de stora institutionerna.  

Håkan Westesson är debuterande författare, producent och poddare. Sedan flera år tillbaka jobbar han för Göteborg Stadsteater men driver, vid sidan, ett flertal konst- och kulturprojekt.