Natten

Natten
Författare
Medverkande
Förlag Bookmark Förlag
GenreUtländska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor139
Vikt270 gr
Utgiven2019-10-09
SABHce
ISBN 9789189007024

Boken som ledde författaren till Nobels fredspris borde vara "obligatorisk läsning för mänskligheten" enligt Oprah Winfrey.

Natten är ett intensivt gripande vittnesmål från en historisk katastrof vi aldrig får glömma. Det är klassiker som redan sålt mer än 10 miljoner exemplar, men som inte funnits på svenska på flera decennier. Nu kommer den i nyöversättning med förord av Alice Bah Kuhnke och efterord av författaren.

Elie var 11 år när andra världskriget bröt ut. Bara några år senare tvingades han och hans familj från sitt hem, innan de tillfångatogs och transporterades till Auschwitz. 

I  Natten konfronteras läsaren med mänsklighetens vidrigaste sidor, och den katastrof som kan bli resultatet av att makten hamnar i fel händer. På smärtsamt återhållsam prosa beskriver Elie Wiesel nazisternas hänsynslösa övergrepp och den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger. Det är en självbiografi som bör läsas av alla generationer.

En liten bok med oerhört stor kraft.  The New York Times

Läs Natten! Läs den igen Berätta för andra om det du läst. Alice Bah Kuhnke

ELIE WIESEL (1928 2016) överlevde förintelsen och dedikerade resten av sitt liv åt att arbeta mot våld, förtryck och rasism. Han skrev över fyrtio böcker, varav Natten är den mest kända och citerade. För sina gärningar har han förärats såväl Nobels fredspris som Wallenbergmedaljen, American Academy of Arts and Letters, Frihetsmedaljen, Franska hederslegionen, Rumänska Stjärnans orden och Brittiska imperieorden. Vikten av hans arbete mot antisemitism och för mänskliga rättigheter kan inte nog betonas.