Korpsystrar

Korpsystrar
Serie Hanna Axelsdotter
Författare
Medverkande
Förlag Bladh by Bladh
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor391
Vikt620 gr
Utgiven2017-08-04
SABHc
ISBN 9789188429438
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
OM KORPSYSTRAR:
Som hon skriver, Bettina Bieberstein Lee! En bok som är omöjlig att släppa taget om
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

En mörk och spännande bok som kittlar läslustan rejält.
Damernas Värld

Imponerande i sin språkliga väv, helgjuten utan glipor.
Tara


en riktig bladvändare i gränslandet mellan relations- och spänningslitteraturen.
Charlotta Dahlgren, frilansskribent

5 av 5 möjliga. Stark, mörk & briljant.
Jennies boklista

En psykologisk thriller om skuld, skam och makt

Journalisten Hanna Axelsdotter brinner för kvinnofrågor och kan inte glömma fallet Nora, den unga kvinnan som snart ska friges från ett mångårigt fängelsestraff. Hon minns hennes känslokalla framtoning vid rättegången som Hanna rapporterade om, det vackra ansiktet utan spår av ånger. I ett försök att förstå de bakomliggande mekanismer som leder till en våldsam handling bestämmer sig Hanna för att intervjua Nora i fängelset. Inför kameran rullas Noras och hennes syster Linns livsberättelse upp. En berättelse om vad skuld och beroende gör med människor och som mynnar ut i ett triangeldrama där maktbalansen rubbas.

Nora och Linn växer upp i en dysfunktionell familj. Deras utforskande av sin sexualitet slutar i katastrof och systrarna skiljs åt mot sin vilja. De återses först som unga vuxna för att begrava mamman.

Systrarna börjar trevande närma sig varandra igen. Men kan de verkligen glömma det som hände när de var små? Nora bär på skuldkänslor, men känner sig oförmögen att prata om dem. Även Linn, som visar upp en fasad av ett lyckat liv med fin våning, rik man och nyfött barn, har svårt att öppna sig.

När Linns tonåriga styvdotter My plötsligt försvinner dras systrarna in i varandras liv på allvar. Ett samtal från en ung tjej förändrar allt och Nora inser att inte bara My är i fara utan även Linn. Kan Nora gottgöra henne en gång för alla?

Korpsystrar är den första, fristående delen med journalisten Hanna Axelsdotter.
OM FÖRFATTAREN: Bettina Bieberstein Lee hämtar inspiration och drivkraft från iakttagelser och erfarenheter ur det verkliga livet. Hon har tidigare gett ut två livsstilsböcker, jobbat som skribent, krönikör, art director och egenföretagare. I dag är hon redaktionschef på ett månadsmagasin. Bettina är född i Berlin och uppvuxen i Schweiz, men bor sedan mer än trettio år i Stockholm med man och tre barn. Korpsystrar är hennes thrillerdebut.