Skiljeteckensboken : skiljetecken, skrivtecken och typografiska grepp

Skiljeteckensboken : skiljetecken, skrivtecken och typografiska grepp
Författare
Medverkande
Förlag Morfem
GenreSpråk (inkl. lexikon, parlörer och ordböcker)
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor248
Vikt380 gr
Utgiven2019-01-31
SABFc.07
ISBN 9789188419071
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Ny, kraftigt utökad upplaga!

I första upplagan av Skiljeteckensboken upptäckte många hur intressant och roligt det var att läsa om skiljetecken. Siv Strömquists tydliga förklaringar gjorde det dessutom lätt att förstå hur man använder tecknen till och med det fruktade semikolonet! Andra upplagan har utökats med drygt 50 sidor med fördjupade råd och ny intressant läsning om tecknens funktion och historia, och hur de används i skönlitteraturen.

Det finns mycket att säga om dessa textens minsta och helt avgörande byggstenar. Reglerna är många och det kan vara knepigt att hålla reda på dem. Och nya medier ställer krav på kreativa lösningar och utökade regler. Hur gör man till exempel för att betona ord när det inte går att kursivera? Finns det regler för hur man använder emojier? Och vad händer med punkten? Håller den på att försvinna?

I den nya upplagan slår Siv Strömquist ett extra slag för ett tecken som är en ny bekantskap för många, trots att det funnits i över 50 år: interrobangen. Den har nu fått ett helt eget avsnitt. Spännande, eller hur

Till extra stor nytta för alla villrådiga är den nya snabbguiden som visar hur man ska välja skiljetecken när flera alternativ verkar möjliga men kanske inte alltid är det.