Väntar du på mig?

Väntar du på mig?
Författare
Medverkande
Förlag Ordfront Förlag
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor232
Vikt372 gr
Utgiven2023-01-13
SABHc
ISBN 9789177752950

Sara flyr med sin familj från Iran när hon är 6 år, till 80-talets Sverige där det finns Saabbilar och är kallt. Där de sticker ut från allt och alla. Sara och hennes syster Shirin kastar sig ut i tonårens alla äventyr medan deras far grämer sig allt mer, över språket han inte lärt sig, sitt slitsamma fabriksjobb och hur mycket sämre livet i Sverige blivit. Hans lynnighet lägger sig som ett mörkeröver familjen och påverkar precis allt. Tills det onämnbara händer.

Tjugo år senare står Sara inte ut längre. Trots att hon på pappret har allt hon kan önska sig behöver hon göra upp med det förflutna.

Väntar du på mig? är en uppriktig debutroman om systerskap, tonårens starka känslor och om klyftorna som kan uppstå mellan föräldrar och barn. Det är också en vacker skildring av ett förlorat liv i ett annat land och vad som händer sen, när man kommit fram dit man skulle. 

Med värme och lätt hand skriver Sara Mofasser Johansson om svåra saker som flykt och familj, frihet och försoning.

"Väntar du på mig? är en vacker men också vardaglig skildring av livet med alla dess motgångar och vändningar." BTJ, Emilia Nilsson