Annonsera på Boktugg

Boktugg är en av Sveriges största sajter för bokälskare. Här möts branschfolk (författare, förlag, bokhandlare och andra återförsäljare, agenter, distributörer, bibliotekarier, journalister) och vanliga läsare. Varje månad har vi mellan 150 000 och 200 000 unika besökare. Vi har en databas med fakta om tusentals författare och flera hundra tusen böcker (främst på svenska). Över 9000 personer prenumererar på vårt kostnadsfria nyhetsbrev. Dessutom har vi en premiumtjänst för dem som vill sälja mer böcker, Insider med Analysbrevet.

Du som vill nå våra läsare kan annonsera på Boktugg. Läs noga nedan. Har du frågor (som du inte finner svar på nedan) eller vill göra en bokning så mejlar du oss på sales@boktugg.se 

Komponera din annonsmeny

Boktugg har en liten och slimmad organisation. Därför har vi valt att fokusera på ett begränsat antal alternativ för annonsörer som ändå ger dig stora möjligheter genom att kombinera två eller flera rätter på vår annonsmeny.

Längre ner på sidan hittar du svar på vanliga frågor. Alla priser är exkl moms (25 %).

Annonsprislistan är uppdaterad 2022-12-28

Nyhetsbrev

1. Textannons (rubrik 40 tecken + brödtext 200 tecken)
Presentera din bok eller tjänst med maximalt 200 tecken (inkl blanksteg) och länka till valfri URL.
Pris 550 kr/införande (Erbjudande: köp 2 införande av samma annons för 900 kr)

2. Sponsor (logga eller namn)
Visa ditt stöd för Boktugg och exponera din logga (guld och silver) eller namn (brons) i varje nyhetsbrev under ett helt år. Länkas till valfri URL från sponsorsidan.
Priser: Guld 2500 kr eller mer per månad, Silver 1250 kr/mån, Brons 625 kr/mån. 

3. Dedikerat nyhetsbrev
Presentera din bok eller tjänst i ett helt eget extra nyhetsbrev som skickas ut till alla prenumeranter.
Pris: 15 000 kr/utskick

Längre ner på sidan hittar du svar på vanliga frågor. 

Webb

4. Native – sponsormärkt artikel
Presentera företag, produkt eller tjänst med en sponsrad annonsmärkt artikel på 400-700 ord (2000-3500 tecken) samt en bild med måtten 1200 x 628 pixlar i format JPG med max filstorlek på 200 Kb. 
Pris: 7 500 kr/artikel (annonsör levererar färdigt textmaterial) eller 10 500 kr/artikel (Boktugg hjälper till med copywriting) 

5. Toppbanner
Annonsutrymme överst på samtliga sidor på sajten.
Desktop banner (bild) med måtten 980 x 300 pixlar (bredd x höjd) i format GIF eller JPG med max filstorlek på 400 Kb.
Mobil banner (bild) med måtten 320 x 320 pixlar i format GIF eller JPG med max filstorlek på 250 Kb.
Prisexempel: 3 500 kr för 5 % av visningarna under en kalendermånad 

Längre ner på sidan hittar du svar på vanliga frågor. 

Beställning

För bokning – skicka mejl till sales@boktugg.se

Observera att moms tillkommer med 25 % på priserna ovan.

Längre ner på sidan hittar du svar på vanliga frågor. 

Vanliga frågor

Räckvidd

Hur många ser min native-artikel?
Vanligtvis får våra native-artiklar mellan 500 och 3000 läsningar inom sex månader. Den syns hela tiden på sidan med sponsrade artiklar med den nyaste överst. Dessutom exponeras rubrik och miniatyrbild överst på samtliga sidor under de första månaderna efter publicering. Även på startsidan i nyhetsflödet syns rubrik + bild för sponsrade artiklar. För att maximera effekten rekommenderar vi annonsörer att själva dela länken till sin sponsrade artikel i sociala medier.

Hur många ser min annonsbanner?
Toppbanner visas på samtliga sidor, både för besökare via dator (desktop/laptop) och mobil/tablets.
Annonsblockerare kan bergänsa räckvidden. Antalet visningar varierar från månad till månad. Du köper en procentuell andel av det totala antalet visningar. Dvs om det totalt visas 250 000 toppbanners under en månad och du köpt 10 % kommer var tionde visning att vara din banner, dvs 25 000 exponeringar under en månad.
Uppskattningsvis 10 000 personer nås av din banner ifall du köper 10 % av visningarna på en toppbannerplacering, under en månad. Köper du 20 % dubblar du räckvidden plus att du får några personer som ser din banner mer än en gång.

Hur många ser min annonstext i nyhetsbrevet?
Boktuggs nyhetsbrev går ut till över 9000 personer. I genomsnitt öppnas de av 40-60 procent av mottagarna, dvs alla läser inte alla nyhetsbrev. Har du köpt plats i ett utskick (införande) kommer det att nå runt 4000 personer. Om du köpt plats i två eller flera brev med samma annons ökar antalet mottagare eftersom vissa läser vartannat eller vart tredje mejl.

Vem läser Boktugg?
Boktugg läses dels av branschen (författare, förlagsfolk, bokhandlare, bibliotekarier, agenter, distributörer, återförsäljare, journalister) och dels av helt vanliga läsare (som inkluderar allt från småbarnsföräldrar till lärare). Du kan räkna med att du når i stort sett hela bokbranschen när du annonserar regelbundet på Boktugg. Dessutom når du tiotusentals vanliga läsare via sajten. Prenumeranterna på nyhetsbrevet är främst personer som jobbar med böcker dagligen, men även ett växande antal storläsare.

Fakturering/betalning

Hur och när betalar jag?
Fakturering görs vid beställning, betaltid 10 dagar som standard. 

Kan jag slippa momsen?
Svenska företag och privatpersoner måste betala moms. Annonserande företag med utländskt VAT-nummer faktureras utan moms. Kräver dock godkänt VAT-nummer. 

Banners

Kan ni hjälpa mig att producera bannerbilden?
Nej. Om du inte kan göra det själv i Photoshop, anlita en reklambyrå eller använd någon av alla de webbaserade tjänster som erbjuder smidiga mallar. Vi har gjort guider för BookBrush och Canva

Vilka format stödjer ni?
Du kan spara din banner som GIF eller JPG. Se till att den har rätt mått i antalet pixlar för respektive annonsyta och att filstorleken håller sig under max. 

Jag förstår inte måtten på banners, kan ni förklara?
Vi anger alltid måtten som bredden x höjden i pixlar, alltså inte cm eller tum. Nedan hittar du exempel på formaten. Obs! Bilden kan ha storleksförändrats ifall du använder en mindre skärmstorlek.

Rabatter

Går det att få rabatt på annonsering?
Ja, vi erbjuder volymrabatter vid årsavtal på toppbanner eller köp av större antal native/textannonser. Kontakta sales@boktugg.se för mer information.

Vilka format stödjer ni?
Du kan spara din banner som GIF eller JPG. Se till att den har rätt mått i antalet pixlar för respektive annonsyta och att filstorleken håller sig under max. 

Native och sponsrade artiklar

Vem skriver texten till sponsrade artiklar?
Annonsören levererar färdig korrekturläst text. Om ni vill ha hjälp med copywriting kostar detta 3000 kr per artikel.

Vad ingår i copywriting och hur fungerar det?
En skribent anlitad av Boktugg gör en intervju med en (1) person. Vanligtvis författaren till en bok, men det kan även vara en förläggare eller en representant för företaget. Skribenten skriver en artikel på 400-700 ord som godkänns av annonsören före publicering.