Illustratören Jane Bark är död

Illustratören Jane Bark har avlidit, skriver Dagens Nyheter.

Bark gjorde illustrationer och modeteckningar för en lång rad tidningar, och många minns kanske bäst hennes arbete i Femina, vars noveller hon illustrerade under 60- och 70-talet. Barks stil kännetecknades av färgglada, böljande, kvinnoporträtt.

Hon tecknade även ett porträtt av ett intervjuobjekt varje vecka i tidningen Fokus från 2005 fram till 2012.

Jane Bark blev 91 år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.