De kan få Sveriges Radios romanpris 2023

Anneli Jordahls bok "Björnjägarens döttrar" är nominerad till Sveriges Radios Romanpris. Arkivbild: Jonas Ekströmer/TT.

Anneli Jordahls Augustprisnominerade ”Björnjägarens döttrar” är en av de böcker som kan få Sveriges Radios romanpris 2023. Nominerade är också ”Ovanjorden” av Mikael Berglund, ”Natten” av Sara Gordan och ”Hemsökelse” av Khashayar Naderehvandi.

REKLAMFILM

Din reklamfilm här? Kontakta oss.

Sveriges Radios Romanpris delas ut varje år sedan 1993 till ”en framstående svensk roman ur det gångna årets produktion”. Prissumman är på 30 000 kronor. Juryn består av radiolyssnare, och i år fick bokcirklar i Östergötland och på Gotland ansöka om att vara med i lyssnarjuryn, där fyra bokcirklar ska ingå.

”Det har som alltid varit ett stort nöje att gå igenom alla entusiastiska och ambitiösa ansökningar, och påminnas om hur många storläsande lyssnare det finns”, säger kulturredaktionens Lina Kalmteg, som leder samtalen med lyssnarjuryn, i ett pressmeddelande.

2022 gick Sveriges Radios Romanpris till Jesper Larsson för ”Den dagen den sorgen”.

Nominerade till Sveriges Radios romanpris 2023

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.