Efter ett bra år satsar Novellix vidare – kanske i nya lokaler

Lena Hammargren, vd och grundare på Novellix. Foto: Pressbild/Novellix

Novellix har haft ett bra 2022 med flera satsningar som kommer att fortsätta under 2023. Och trots att förlagets lokaler vid Nytorget i Stockholm nu finns ute på bostadsmarknaden är någon omedelbar flytt inte planerad.

Novellix är förlaget som ger ut såväl nyskrivna som klassiska noveller i lätthanterlig storlek, både styckvis och i presentförpackning. Fokuset på fysiska böcker i en tid som gått mot det digitala har varit lyckosam, 2019 började den internationella satsningen med Danmark och sedan 2022 finns Novellix även i Frankrike.

– Vi är nöjda med 2022. Vi har haft fortsatt tillväxt och satsningen i Frankrike påbörjades. En intressant tid med satsningar och där vi har sett att det finns en efterfrågan. Det känns fint att börja nu igen, säger förlagets vd Lena Hammargren.

Ungefär vid tiden för pandemin flyttade Novellix till sina lokaler vid Nytorget i Stockholm och har hyrt ut två av kontoren, varav ett till förlaget Tranan. Lokalen är stor och har även en butiksdel där förlaget säljer sina produkter. Nyligen lades lokalen ut för överlåtelse via en mäklarfirma, men några omedelbara eller spännande flyttplaner finns inte.

– Vi trivs väldigt bra i lokalen, den är ljus och stor – och dyr. Vi behöver antingen sälja mer i butiken eller hyra ut kontoren för att motivera kostnaden, men det är svåra tider och fler och fler jobbar hemifrån. Så det här är egentligen bara ett sätt att se vilka möjligheter vi har, säger Lena Hammargren.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.