Hanna Wettercrantz debuterar med en lättsam högläsningsbok illustrerad i mjuka, varma färger

Hanna Wettercrantz.

När jag var liten kunde jag sitta i timmar på sängen och jonglera med en Barbie som musa medan jag hittade på egna sagor. Det skulle gärna vara sorgligt, utspelas ”förr i tiden” och innefatta familjer med många barn – för då fick jag välja en massa namn! Än idag är det ett nöjsamt tidsfördriv att tänka ut scener och historier när jag kör bil eller påtar i trädgården. Fast nuförtiden utan Barbien…

Jag älskar att låta mig bli helt uppslukad av en ny bokidé: bygga scener, fila på dialoger och mejsla ut karaktärer. En annan tjusning med att skriva är jakten på den rätta synonymen, väga varje ord på guldvåg och flytta runt orden tills texten flyter. Sådana chanser till omtagning får man ju aldrig när man pratar…

Jag är född en regnig måndag 1987 och uppvuxen i en av Hässelbys många radhuslängor. Längtan till landet tog mig och min älskade man till Saxdalen, en by i södra Dalarna, där vi bor med våra två döttrar. Till vardags arbetar jag som studie- och yrkesvägledare på en gymnasieskola.

Killian och kollikoptern

Killian och kollikoptern

Det här är Killian. Han har en kollikopter i sin garderob. Det bästa med en kollikopter är att man kan flyga med den. Den flyger snabbt, den flyger långsamt. Den flyger som Killian vill.  

Killian och kollikoptern handlar om Killian - en vanlig pojke med en ovanlig mojäng. Han behöver bara trycka på en knapp så får kollikoptern fart och lyfter från marken. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.