Sofie M. Eira debuterar med fantasyromanen ”Storm över Ealdgyd”

Sofie M.Eira. Fotograf: Alexander Forslund

”Storm över Ealdgyd” är första delen i en high-quest fantasyserie för tonåringar och unga vuxna. På klassiskt fantasymanér berör den frågor om ondska, godhet och moraliska dilemman. Samtidigt skiljer den sig från andra böcker i genren genom att lägga lite mer fokus på känslor och relationer.

Jag påbörjade arbetet med boken för ungefär elva år sedan som en slags verklighetsflykt, en fristad. Min första riktiga berättelse skrev jag som fyraåring. Jag har genom åren insett att jag har lätt för att bygga upp berättelser, fantasivärldar, varelser, karaktärer och spännande äventyr. Nu kan jag inte föreställa mig ett liv utan det.
Om jag själv får bestämma är detta bara början på min författarkarriär. Idéerna till nya berättelser är oändliga och jag har redan skrivit halva nästa bok i serien.
Förutom att skriva arbetar jag som arbetsterapeut och frilansande litterär konsult i Uppsala, där jag bor med min sambo och våra två döttrar.

Storm över Ealdgyd

Storm över Ealdgyd

Zapalis är en magisk flöjt som kan bringa förödelse om den hamnar i fel händer. Nu är den försvunnen och för de flesta bara en myt, men mäktiga magiker är övertygade om flöjtens existens. De gör vad som helst för att komma åt dess magiska kraft. När magikerna i gruppen Nekromantica dyker upp i staden Korporus för att söka efter Zapalis sprider de skräck bland invånarna. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.