Bernie Sanders skriver bok om politisk revolution

Bernie Sanders. Foto: Manuel Balce Ceneta.

Den förre amerikanske presidentkandidaten och senatorn Bernie Sanders ska släppa en bok som tar upp visionen om en politisk revolution, skriver The Guardian.

Boken har titeln ”It’s ok to be angry about capitalism” (Det är okej att vara arg på kapitalismen), och ges ut av Penguin Random House i februari 2023.

Enligt förläggaren undersöker boken vad som skulle hända om vi till slut erkände att ekonomiska rättigheter är mänskliga rättigheter, och arbetade för ett sådant samhälle. Förlagschefen Thomas Penn kallar boken ”en svidande vidräkning med ett system som uppenbarligen sviker den stora majoriteten av människor liksom planeten”.

– Det här är en viktig bok för vår tid och vår framtid. Vi är mycket glada över att ge ut den, säger han.

Sanders tjänstgör för närvarande en tredje mandatperiod i den amerikanska senaten efter 16 år i representanthuset.

Boktuggs fotnot: Bernie Sanders har tidigare skrivit boken Our Revolution (2016).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.