Anna Austin ny försäljningschef på Bonnierförlagen – lämnar Bokus

Anna Austin - tillträdande försäljningschef Bonnierförlagen. Pressbild.

Anna Austin blir ny försäljningschef på Bonnierförlagen. Hon kommer närmast från en roll som Kategorichef böcker inom Bokusgruppen.

Bonnierförlagen skriver att Anna Austin i den nyinrättade rollen kommer att vara ansvarig för förlagsgruppens försäljning av fysiska böcker. Hon kommer också att leda ett säljteam.

– Jag har jobbat med och mot Anna under många år och vet att hon är en av branschens absolut skickligaste förhandlare. Dessutom är hon en väldigt uppskattad chef och ledare. Att hon nu väljer att komma över till oss på Bonnierförlagen gör mig oerhört glad. Och faktiskt lite stolt. Med Anna får vi en rutinerad chef i vårt starka säljteam, säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen i ett pressmeddelande.

– Efter åtta väldigt utvecklande och roliga år inom Bokusgruppen känns det en aning vemodigt att lämna, men tjänsten på Bonnierförlagen är alldeles för spännande att tacka nej till. Bokbranschen står definitivt inför en spännande tid och jag ser fram emot att som en del av säljteamet bidra till Bonnierförlagens fortsatta utveckling. Det ska bli oerhört roligt att kliva över till förlagssidan, säger Anna Austin, tillträdande försäljningschef på Bonnierförlagen.

Anna Austin tillträder sin tjänst på Bonnierförlagen i början av 2023.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.