De kan vinna Spårhunden för Årets bästa barn- och ungdomsdeckare 2022

Eva Apelqvist (foto: Pressbild/Opal), Walter Falk (illustration: Reine Rosenberg) och Simon Jannerland (foto: Kent Eng) är de nominerade till Spårhunden 2022.

Nu har Svenska Deckarakademins jury läst årets barn- och ungdomsdeckare och valt ut tre böcker som de anser är värda att nomineras med chans att vinna Spårhunden 2022.

Vilken som blir årets vinnare avslöjas vid Deckarakademins höstmöte i Eskilstuna den 20 november.

Detta är de nominerade:

Eva Apelqvist: Mörker över Skateparken, Opal, 9-12 år
Högt tempo om skateboard och skejtarnas universum. Och om vänskap. Det finns ett mord att lösa, en skatt att söka, och en skatepark att rädda. Ungdomarna är levande och handlingen griper tag.

Simon Jannerland: Ett djupt hål i vårt kvarter, BonnierCarlsen, 3-6 år
Bild och text är väl integrerade och illustrationerna är skönt suddiga i kanten – ger härlig associationsfrihet. Budskapet om den ständigt effektiva pappan är mjukt formulerat och inte påträngande.

Walter Falk: Skymning, Bookmark, 9-12 år
Den spännande berättelsen utspelar sig under ett enda dygn och skildras ur två olika perspektiv. Det originella greppet är stilsäkert och skapar dramatisk nerv kring den ödsligt belägna herrgården.

Vinnaren prisas med en stilig gosedjurs-spårhund och diplom. Recensionsböckerna skänks till Drottning Silvias barnsjukhus vid Sahlgrenska i Göteborg i likhet med tidigare år.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.