Ellos i Borås har årets arbetsplatsbibliotek

Lagerarbetaren Cathrine Jansson har jobbat på Ellos i 44 år och är bokombud för företagets bibliotek. Foto: Åsa Tobrant.

E-handelsföretaget Ellos i Borås och dess bokombud Cathrine Jansson tilldelas priset årets arbetsplatsbibliotek av ABF och LO-förbunden.

– Det känns jättekul att vi blir uppmärksammade på det här sättet. Jag hoppas att det här priset inspirerar till fler arbetsplatsbibliotek runtom i landet. Det är enklare än vad man tror att starta upp ett, säger Cathrine Jansson.

Arbetsplatsbiblioteket på Ellos ligger i anslutning till företagets personalrestaurang. Det har funnits i 35 år, består av cirka 100 böcker samt ljudböcker och har ett långvarigt samarbete med Borås stadsbibliotek.

– Med detta pris vill vi lyfta folkbildningshjältar som Cathrine. Arbetsplatsbibliotek öppnar upp litteraturens värld för fler och är ett bra exempel på hur man kan sprida bildning och kultur i människors vardag, säger Helén Pettersson, förbundsordförande för ABF.

Vinnaren får 10 000 kronor att handla för till sitt arbetsplatsbibliotek och ett författarbesök värt 10 000 kronor.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.