Jörgen Hassler debuterar med en skildring inifrån Covid

Jörgen Hassler. Foto: Fredrika Mair Hassler

Första rapporten inifrån långCovid

En konstig liten bok om Covid19′ är en historia som funnit mig snarare än en historia jag ville berätta. Inte för att det var en slump att jag blev smittad, den slumpen drabbade hundratals miljoner, eller för att jag inte blev frisk igen – ett öde jag delar med tusentals andra bara i Sverige – utan därför att jag inte planerade skrivandet, bara följde historien dit den förde mig.

Resultatet: en text som söker sig in mot händelsernas kärna, som förmedlar upplevelsen snarare än staplar fakta; inte en redovisning – tvärt om någonting romanaktigt, aningen prosapoetiskt.

Jag tryckte en upplaga på 100 exemplar och sålde till folk i min omgivning för att se om texten intresserade någon annan än mig själv. Böckerna är nästan slut och reaktionerna har varit väldigt varierade: texten är rolig, eller hemsk, eller spännande, eller till och med andlig.

Gemensamt är att läsarna tycker att boken är engagerande och välskriven. Därför gör jag den nu tillgänglig för alla.

En konstig liten bok om COVID-19 : att drabbas av en mild infektion och sedan inte bli frisk igen

En konstig liten bok om COVID-19 : att drabbas av en mild infektion och sedan inte bli frisk igen

  • Förlag: BoD
  • Utgiven: 2022-11-01
Plötsligt var virus. Virus hoppade från värddjur till värddjur tills det fann människan; fann värddjuret värdigt och beslöt sig för slå sig ner hos det mer permanent.
Därefter hoppade det alltså istället från värd till värd, och en solig vårvinterdag bestämde det sig för att kampera i en inte ont anande värd i ett på det hela taget harmlöst litet land långt upp i norr. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.