Nemo Hedén ger ut boken Beroende i januari 2023

Den 3 januari 2023 utkommer Beroende – en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar, där poddprofilen Nemo Hedén förutom drogberoende belyser spel-, socker-, sex- och relationsmissbruk.

Beroendesjukdomen är en av våra stora dödliga folksjukdomar. Nemo Hedén har gjort det till sin livsuppgift att avliva tabun och få människor att våga prata om något som faktiskt var tionde svensk är drabbad av – och då är inte de enorma mängderna anhöriga och närstående inräknade!


ANNONS


”Jag skrev denna bok av tusen olika skäl, men kanske framförallt för att detta är min absoluta hjärtefråga! Och jag tror att det naturligt blir så när man själv tillfrisknat från det helvete som beroende är, att man vill hjälpa andra. Jag vill försöka sprida kunskap, avstigmatisera, sprida hopp och hjälpa människor. Det är mitt kall i livet! Kanske låter lite högtravande men jag känner detta mer och mer. För vi pratar om ensamhetens sjukdom här. Skammens sjukdom. Det finns så mycket jobb att göra. Och jag vill försöka dra mitt strå till stacken, det är min förbannade skyldighet”, säger Nemo Hedén.

Beroendeproblematiken dödar människor dagligen – helt i onödan. Men skammen och skulden som omger beroendesjukdomarna gör att de drabbade sällan berättar om sina problem, och då heller inte får hjälp. Och precis samma gäller för de anhöriga. Nemo berättar ärligt och med stor självrannsakan om sina egna insikter, vad han behövt jobba med och de skador han både orsakat och ådragit sig. Dessutom innehåller boken intervjuer med experter, sakkunniga, medberoende, anhöriga och inte minst människor som tagit sig ur beroendet och precis som Nemo vill försöka spräcka skambubblan kring beroendesjukdomar. Bland experterna märks Fred Nyberg (professor i biologisk beroendeforskning), Roger Nilsson (läkare och beroendeterapeut) och Lotta Borg Skoglund (docent och överläkare).

”Nemos personliga berättelse har berört mig djupt. Hans ton och tilltal är närmast unikt och min förhoppning är att detta är bok som kan rädda liv,” säger Adam Dahlin, förläggare.

Om författaren

Nemo Hedén driver två framgångsrika podcasts: En beroendepodd och intervjupodden Nemo möter en vän. År 2016 släppte han sin självbiografiska bok Ingen. Han föreläser även om resan från att vara barn i en dysfunktionell familj och det maniska bekräftelsebehovet, kändisskapet och missbruket till att slutligen leva som nykter och drogfri. Sitt publika genombrott fick han i realityserien Kungarna av Tylösand som sändes 2010.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.