Förlagets Facebooksida försvann – förläggare ber om hjälp

Kira förlags förläggare Jeanette Rosengren. Bild: Urszula Striner

Kira förlags Facebook-konto kapades och nu ber förläggare Jeanette Rosengren om hjälp så att följarna ska hitta till den nya sidan, Kira förlag 2.0.

Kira förlags Facebook-konto hade funnits sedan 2007 och hade 1 500 följare. Men sedan förläggare Jeanette Rosengren i augusti fick sitt privata konto kapat kommer hon inte längre åt företagets Facebook-konto.


ANNONS


– De två kontona är kopplade, för att ha en företagssida måste man ha ett privat konto. När mitt privata konto avaktiverades försvann också möjligheterna att administrera förlagets sida, säger hon.

Jeanette Rosengren råkade ut för en id-kapning. Vid ett besök i Stockholm frågade någon henne om vägen. Jeanette ville vara snäll och visade på kartan på sin telefon. Kvinnan som frågat om hjälp höll sin telefon bredvid och i samband med det började problemen.

– Det plingade i mobilen hela tiden. Alla ställen där jag någonsin haft ett lösenord larmade om att jag måste byta lösenord. Banken ringde och sa att mitt konto var tomt men att de inte trodde att det var jag som tömt det.

Pengarna har hon fått tillbaka från banken och att hennes privata Facebook-sida är nedsläckt är egentligen inget problem. Det är konsekvenserna för förlaget som är svårare.

– Som litet förlag är Facebook ett viktigt sätt att synas. Sedan starten 2007 har vi lagt upp allt där, nyheter och annan kommunikation. Nu kommer vi inte åt den. Vi kommer inte åt Instagram heller, för vi loggade in med Facebook där.

Jeanette försökte förgäves få hjälp från Facebook med att komma åt den gamla sidan men har gett upp och lösningen är nu en ny sida, Kira förlag 2.0.

123-483 18 71

– Jag har fått börja om från början, med fem följare häromdagen. Nu är vi uppe i 201. Jag har skickat ut ett allmänt upprop till vänner och bekanta och hoppas att det sprider sig och att våra följare hittar tillbaka.

Fotnot: Boktugg har sökt Facebooks nordiska kommunikationschef Regitze Reeh.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.