Serietecknaren Mats Jonsson får årets Göran Palm-stipendium

Serietecknaren Mats Jonsson får årets Göran Palm-stipendium. Arkivbild: Claudio Bresciani / TT.

Författaren och serietecknaren Mats Jonsson tilldelas årets Göran Palm-stipendium på 10 000 kronor.

Mats Jonssons har uppmärksammats för sitt självbiografiska serieprojekt När vi var samer där han söker sitt okända samiska ursprung. Serieromanen blev Augustnominerad 2021.

Han tilldelas priset med motiveringen: ”Mats Jonsson upptäcker och avtäcker sin egen historia som samtidigt är vårt lands bortträngda historia. I När vi var samer granskar och skildrar Mats Jonsson Sverige i ett nytt berättande och visar att serieromanen är en viktig litterär genre.”

Göran Palm-stipendiet delas ut för fjärde året i rad. Tidigare stipendiater är författaren Susanna Alakoski, poeten Bengt Berg, författaren/debattören Göran Greider och författaren och journalisten Marit Kapla.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.