Hanna Nolin debuterar med Ät ur min hand

Hanna Nolin

”Astronaut” skrev kompisen, själv skrev jag: ”Författare”. Det var i ettan, vi satt och fyllde i ”Mina vänner”-böcker med trubbiga blyertspennor. Nu har jag förverkligat drömmen, det blev en deckare.

Vägen hit var krokig, noveller, halvfärdiga relationsromaner följdes av nyhetstext och reportage, i mitt yrke som journalist. En dag intervjuade jag Camilla Läckberg som gav rådet: Släpp lös karaktärerna så skapar de egna handlingar. I samma veva mötte jag min huvudperson på en bro i Stockholm. En polisbil drog förbi med påslagna sirener, kvinnan bakom ratten var blond, som jag, i min ålder. Fantasin drog iväg, livet som polis… På många sätt likt mitt eget, möten med människor i avgörande situationer. Men där jag träffar de som baxat sig igenom kriser står polisen kvar dag efter dag och möter det mörka och svåra. Det där ville jag utforska, vad får människor att gå över gränsen. Jag släppte lös mina karaktärer, och insåg att vi aldrig fullt ut kan veta vad som pågår inuti en människa…

Ät ur min hand

Ät ur min hand

En intensiv värmebölja lamslår Stockholm. Ute i en förort hittas en kvinna mördad i en skogskoja, placerad på en bädd av rosenblad med rosentaggar instuckna under naglarna.     

Kriminalinspektör Camille Albeck-Schmidt är en tvåbarnsmamma som ifrågasätter det mesta, familjen, jobbet, livets mening. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.