Oscar Lind Alexandersson debuterar med Urskog

Oscar Lind Alexandersson

När jag skrev Urskog hände det att jag tog promenader i skogen, mitt i natten, med obehagligt piano spelande i hörlurarna. Jag älskade kicken som infann sig. Och det är väl just det fina som skräck har att erbjuda? Kickar. Ju mer rått och skruvat, desto bättre, så länge det finns ett känslomässigt djup som stomme att balansera det på.

Jag är en 33 år gammal småbarnspappa, bosatt i Åkersberga, där min debutroman utspelar sig. När jag inte är med familjen eller skriver så ägnar jag mig åt musik, klättring, löpturer eller åt att försöka dra ett nytt personbästa i marklyft. Såväl kreativt skapande som träning är att betrakta som lyckopiller.

Kärleken till skrivandet kom samtidigt som jag fann kärleken till musiken. Sedan tonåren har jag skrivit lyrik till egenkomponerad musik. Det var först i vuxen ålder som jag bestämde mig för att skriva en bok. När jag väl hade bestämt mig blev jag besatt. Och ut kom en bok. Nu är planen att fortsätta skriva, både på bokmanus och noveller.

Urskog

Urskog

Hösten, år 1931. Den ekonomiska krisen som råder i landet har drivit föräldrarna Knut och Elise till ruinens brant. Snart står de hemlösa och till råga på allt har de precis fått sitt andra barn. Med stort vemod ser Knut inget annat alternativ än att ta med sig familjen till sitt barndomshem i Åkersberga: platsen han svurit på att aldrig återvända till. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.