Else-Marie Strese debuterar med Myrfångaren

Else-Marie Strese

Skogen och berget var min barndoms lekplats. De var inte tillrättalagda av vuxna och ingen hade bestämt vad jag skulle leka. Den förändrades snabbt till de fantasivärldar jag behövde. Där fanns oändligt med insekter, träd, pinnar och grottor att upptäcka. Man hade aldrig långtråkigt.

Senare blev jag biolog och forskare, men det var i skogen mitt intresse för biologi började. Som yrkesverksam har jag arbetat med frågor kring biologisk mångfald och dess bevarande. Nu som pensionär vill jag i ord och bild väcka barnens nyfikenhet och fascination för djur och växter.  Jag utgår till stor del från självupplevda historier. Samtidigt har jag en ambition att förmedla kunskap.

Min stora önskan är att barn i framtiden ska ha kvar fantasieggande och biologiskt rika naturmiljöer!

Jag föddes 1951 i Göteborg. Utbildade mig och disputerade i växtförädling vid Freie Universität Berlin. Har arbetat som forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet och naturvetarintendent vid Nordiska museet / Julita Gård.

Myrfångaren

Myrfångaren

En sommardag går Essi upp på berget för att titta på myror, fast mamma har varnat henne att åskan snart kommer. Essi ska bli myrforskare och vill veta allt om myror! Hon bestämmer sig för att göra ett experiment för att få reda på mer om dessa lustiga varelser. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.