Helena Kubicek Boye skriver två nya böcker i Anna Varga-serien

Författaren Helena Kubicek Boye. Foto: Pressbild.

Det blir en femte och sjätte del i Helena Kubicek Boyes spänningsserie om Anna Varga, psykolog i Säter. Serien är en succé med 80 000 sålda exemplar totalt.

Nu står det klart att serien kommer tillbaka i med en femte del – Avdelning 21, redan i vår – och en sjätte del. Böckerna ges (liksom tidigare delar i serien) ut av Bokfabriken. 

– Det känns otroligt kul att det nu blir fler böcker. Det har att göra både med att alla mina fantastiska läsare hört av sig och längtar efter fler. Men också för att jag har fått tid att fundera på hur både karaktärer och handlingen ska utvecklas. Nu finns det en tydlig väg framåt för Anna Varga och de andra i Säter, säger Helena Kubicek Boye i ett pressmeddelande.

I femte boken Avdelning 21 kommer Helena Kubicek Boye låta Anna Varga återvända till jobbet som psykolog på den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter och dess högriskkorridorer.

– Vi ser med spänning framemot hur psykologen Anna Varga avslöjar nya hemligheter bakom Säters stängda dörrar. Helena Kubicek Boye bidrar med ett unikt perspektiv i genren utifrån sin yrkeserfarenhet som psykolog och sitt breda författarskap – det är en ynnest att jobba vidare med Helena, säger Håkan Peterson, förläggande redaktör på Bokfabriken.

Anna Varga-serien inleddes 2018 med Innan snön faller och fortsatte med Den ljusaste natten (2019), Kallare än is (2020) och Kallare än is (2021).

– I de kommande böckerna kommer både gamla och nya läsare känna igen sig. De blir fristående men ingår självklart i den tidigare serien. Jag hoppas att de kommer bli lika uppskattade som de tidigare, säger Helena Kubicek Boye.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.