Gourmand Awards välkomnar kokböcker när Årets kokbok i Sverige och världen skall koras

Kokboksboomen fortsätter. Kokböcker säljer bättre än någonsin och Sverige är en världsledare både i antalet kokböcker som utges varje år samt antalet sålda kokböcker per capita. Dags att nominera till Gourmand Awards,

Nu välkomnar Gourmand Awards kokböcker till Alfred Nobels Björkborn, Nobelmuseet i Karlskoga och årets upplaga av tävlingen, för att utse Världens Bästa kokböcker 2022.

– Tack vare Gourmand Awards och samarbetspartners som Alfred Nobels Björkborn, Nobelmuseet i Karlskoga får svenska böcker snabbt synlighet och uppmärksamhet, säger Pelle Agorelius.

Pelle Agorelius är Gourmand Awards representant i Sverige samt en av totalt fem jurymedlemmar i den internationella juryn för den internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards. Han är också Curator för utställningen för hållbar gastronomi på Alfred Nobels Björkborn, Nobelmuseet i Karlskoga.

Vinnarna i Gourmand Awards erbjuds flera scener att synas på. Det görs mässor, festivaler och konferenser i olika världsdelar.

De internationella prisutdelningarna för Gourmand World Cookbook Awards 2021, hölls i samband med Umeå Food Symposium tidigare i år och gick hand i hand med ett stort antal författarsamtal, intervjuer, presskonferenser och utställningar med kokboksförfattare, journalister och fotografer från fler än 50 länder representerade på plats.

– Gourmand Awards betydelse för kulturlivet, besöksnäringen och internationella samarbeten är enormt, säger Pelle Agorelius vidare. Det är oerhört värdefullt på ett sätt som inte kan mätas i kronor och ören, då spridningen av matkulturer och recept från hela världen bidrar till många av FN:s hållbarhetsmål.

Kokböcker välkomnas

Svenska förlag erbjuds nu att skicka årets nya kokböcker, för att ingå i utställningen. Den pågår fram till den 21 oktober, Alfred Nobels födelsedag. Samtidigt kommer de nya svenska mat-och dryckesböckerna att delta i Årets kokbok i Sverige tillsammans den internationella tävlingen Gourmand Awards. Tidsfrist för bidrag är den 15 november.

Skicka bidragen till: Gourmand Awards c/o Alfred Nobel Björkborn, Björkbornsvägen 10, 691 33 KARLSKOGA.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.