Tom Hanks om när Forrest Gump 2 blir film: ”Aldrig”

Tom Hanks Forrest Gump
Paramount Pictures Tom Hanks gjorde processen kort med planerna på en uppföljare av "Forrest Gump". Pressbild.

Tanken på en uppföljare av megasuccén ”Forest Gump” från 1994 har varit uppe till diskussion – och den blev kort, avslöjar Tom Hanks.

– Den varade i 40 minuter och sedan sade vi ”aldrig”, avslöjar skådespelaren i en intervju med podcasten ”Happy sad confused”, rapporterar NME.

Den sexfaldigt Oscarsbelönade filmen baserades på en roman från 1986 av Winston Groom – en bok som fick en uppföljare med titeln Gump and Co 1995.

Trots filmframgången, med Oscar för bland annat bästa film, manus och regi och där Hanks själv fick en statyett för bästa manliga huvudroll, fimpades planerna på en uppföljare tämligen omgående.

Tom Hanks säger också i intervjun att han inte har gjort särskilt många uppföljare under sin karriär.

– En smart sak som jag har gjort är att jag aldrig har skrivit på ett kontrakt med skyldighet att göra en uppföljare. Jag har alltid sagt: ”Okej, om det finns en anledning att göra en, låt oss göra det, men ni kan inte tvinga mig”.

Hanks har dock återförenats med ”Forrest Gump”-regissören Robert Zemeckis i flera produktioner som ”Pinocchio”, ”Cast away” och ”Polarexpressen”.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.