Christoffer Palmer får Reinhold Hedenblads stipendium 2022

Fullsatt och festligt i Höganäs Bokhandel. Bokhandlaren (och förläggaren) Christoffer Palmer till vänster och författaren Lennart Rasmusson berättar om hur boken kom till. Foto: Conny Palmkvist.

I samband med Ugglans årsmöte delade Ugglangrundaren (och under 25 år ordförande) Reinhold Hedenblad ut sitt stipendium till Christoffer Palmer.

Reinhold Hedenblad lämnade ordförandeposten i kedjan Ugglans styrelse 2019. Som avskedsgåva fick Reinhold Hedenblad ett stipendium uppkallat efter sig. Det ska delas ut under fem år med 10 000 kronor per år.


ANNONS


I samband med årsmötet delade Reinhold ut 2022 års stipendium till Christoffer Palmer. Hans motivering till valet:

Stipendiet går till en Uggla med verkligt stort engagemang för boken och bokhandeln.
Christoffer Palmer har valt böckerna och bokhandeln som sin livsuppgift, kanske ger hans namn en hint till valet. (person i engelsk barnbok)
Samtidigt är han en bokentreprenör, något som är viktigare och viktigare.
Christoffer ägnar sig åt mycket inom bokvärlden. Driver tre boklådor Höganäs Bokhandel sedan 2005 och sedan 2017 Bjäre Bokhandel och Höganäs Bokoutlet.
Grundare av Höganäs Summer Book Festival och förlägger böcker med lokal anknytning på eget förlag.
Han är också en tydlig bokprofil, inte bara på den egna orten, utan i hela Skåne där han är ordförande i Svenska Bokhandlareföreningens Skånekrets, samt sitter i Svenska Bokhandlareföreningens styrelse.
Glädjande för mig är att i den gamla fina skylten utanför Bjäre bokhandel finns en Uggla.
Skulle stipendiet bli en liten grundplåt till en Cortijo i närheten av Sevilla, är vi nog många som skulle vilja komma förbi Det  har Christoffer i en podd sagt att han kanske skulle vilja göra det någon gång.

Om Reinhold Hedenblads stipendium

Stpendiet ska delas ut till den Ugglanmedlem som visat prov på att utveckla företagets lönsamhet och överlevnadsförmåga. Reinhold utser stipendiaten i samråd med Ugglans styrelse och man kommer att leta efter bokhandlare som arbetar innovativt med idéer och lösningar som stimulerar god lönsamhet över tid, initiativ som utvecklar den lokala bokhandelsverksamheten och arbetar för att sprida det goda ordet och uppmuntra till ökat läsande.

Första året fick Lena Skärdin Mälaröarnas Bokhandel priset.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.