Lotten Skeppstedt går till uppstickaren Sesamy – lämnar Storytel

Lotten Skeppstedt
Lotten Skeppstedt. Foto: Mattias Barda.

Lotten Skeppstedt lämnar Storytel efter 3,5 år. Istället blir hon ansvarig för affärsområdet böcker och podcasts hos uppstickaren Sesamy.

– Jag hade inga som helst tankar på att lämna min givande roll som landschef för Storytel Spanien men när jag blev headhuntad för rollen hos Sesamy insåg jag att kombinationen smart affärsidé och nytt spännande bolag i startup-fas var rätt i tiden för mig, säger Lotten Skeppstedt till Boktugg.


ANNONS


Den 2 maj 2018 tillträdde hon en tjänst som Head of Content på Storytel (hon lämnade då Bonniers där hon jobbat med Type & Tell-projektet) och förra sommaren utsågs hon till landschef för Storytel Spanien.

– Det var en oerhört givande tid, inte minst då Storytel är skickliga på internationalisering och förstår vikten av att producera egen, relevant katalog på det lokala språket, säger Lotten Skeppstedt och fortsätter:

– Jag brinner för digital innovation och anser att det finns mycket kvar att göra inom den bransch som jag har verkat inom i snart 15 års tid (bland annat på Bonnierförlagen, Bonnier Books och nu senast Storytel). Att vara med från start och lägga grunden för en ny uppstickare som förbättrar helhetsupplevelsen för slutkonsument sett till styckförsäljning av digital böcker, och därtill ersättningen till upphovsmännen, är något som jag vill och kan vara med och bidra till genom min gedigna branscherfarenhet.

Så vad blir din roll på Sesamy? 
– Jag ansvarar för affärsområdet böcker och podcasts och ska i och med det leda vår innehållsstrategi, expansionsresa, samt hur vi organiserar oss för att vara framgångsrika i detta arbete.

Det kommer med andra ord att bli mer än böcker?
– Vi har för stunden främst ljudböcker och e-böcker till försäljning, men inom kort berättelser i alla upptänkliga format. Det bolaget har kommunicerat som näst på tur är nyheter. Och på sikt finns ingen begränsning vad gäller de vertikaler som vi tar oss an på Sesamy.

Det börjar bli trångt på spelplanen nu (Storytel, Bookbeat, Nextory, Bokus Play samt givetvis Audible) – hur många finns det plats för och varför kommer Sesamy att lyckas?
– Ju fler aktörer desto hårdare konkurrens, givetvis! Men desto bättre för innehållsskapare och slutkonsument, anser jag. Sesamy måste vara snabbare och smartare än andra aktörer och vår främsta styrka ligger i teknisk innovation, säger Lotten Skeppstedt. 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.