Ebba Kleberg von Sydow och Alexander Karim i Storytel Awards jury 2021 – men först ska folket rösta

Ebba Kleberg von Sydow, jurymedlem i kategori Spänning i Storytel Awards 2021. Foto: Lisa Höök

Omröstningen inför Storytel Awards pågår under hela februari. Därefter ska kändisspäckade jurygrupper avgöra vinnarna i de fem kategorierna.

Årets bästa ljudböcker ska utses. Storytel Awards delas ut i fem kategorier: Roman, Spänning, Fakta, Barn och Ungdom. Svenska folket kan rösta på sina favoriter från och med 1 februari till slutet av månaden.


ANNONS


– Ljudboken har en självklar plats i svenskarnas vardag och Storytel Awards är folkets pris. Det finns ett stort engagemang hos lyssnarna i att utse årets bästa ljudböcker och vi önskar de tävlande bidragen ett stort lycka till i att locka till sig så många röster som möjligt, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel, i ett pressmeddelande. 

Alla nominerade presenteras på awards.storytel.com och det är även där man lägger sin röst.

När omröstningen stängs lämnas folkets tre finalister i varje kategori över till jurygrupperna som utser vinnarna. Juryn för Storytel Awards 2021 består av inläsare, skådespelare, författare, litteraturprofiler, journalister och radiopratare. Varje jurygrupp bedömer de tre finalisterna utifrån en helhetsupplevelse.

– Vi i juryn och svenska folket har ett tufft och härligt uppdrag framför oss att utse årets bästa ljudbok bland alla fantastiska berättelser som nominerats. Ljudboken har gjort litteraturen så mycket mer tillgänglig och fått fler att upptäcka tjusningen med läsning, säger Ebba Kleberg von Sydow, programledare och journalist som sitter i juryn för kategori Spänning. 

I slutet av april presenteras vinnarna vid galan Storytel Awards.

Jurymedlemmarna i Storytel Awards 2021

Roman: Tara Moshizi, frilansjournalist, tv-programledare och moderator, Kerstin Särneö, bokredaktör och fanatisk bokläsare och lyssnare, Helena von Zweibergk, författare och radioprofil, Johanna Koljonen, medieanalytiker, författare och programledare, Po Tidholm, journalist och författare.

123-483 18 71

Spänning: Kerstin Bergman, docent i litteraturvetenskap och deckarexpert, Mårten Schultz, professor i civilrätt, Dragomir Mrsic, skådespelare, Ebba Kleberg von Sydow, programledare och journalist.

Fakta: Mattias Hagberg, författare och litteraturkritiker, Soraya Hashim, programledare och journalist, Ali Fegan, reporter och programledare på Uppdrag granskning, Martin Wicklin, radioproducent och programledare för Söndagsintervjun i P1, Karin Bojs, författare och vetenskapsjournalist. 

Barn: Marcus Barbosa Ferreira, barnbibliotekarie, Josefin Johansson, komiker och artist, Nassim Al Fakir, programledare och musiker, Vivi Wallin, “Mammasanningar”, Alexander Karim, skådespelare, regissör och författare.

Ungdom: Flora Wiström, bloggare och författare, Patrik Lundberg, författare och journalist, Caroline Hainer, kulturjournalist, Alle Eriksson, förläggare, Jack Werner, frilansjournalist och författare.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.