Sofie Sarenbrant och Stina Wirsén bland vinnarna av Stora e-bokspriset 2020

Sofie Sarenbrant (foto: Thron Ullberg) och Stina Wirsén (foto: Maria Annas) är två av pristagarna i årets Stora e-bokspris som utses av Nextory.

Nextory hyllar de mest lästa eböckerna i sin boktjänst genom Stora e-bokspriset som delas ut i kategorierna vuxenböcker, barnböcker, romaner, biografier & memoarer och personlig utveckling.

För tredje året i rad delar Nextory ut Stora e-bokspriset till de eböcker som flest personer har läst från början till slut. Utmärkelserna bygger på prenumerationstjänstens egen statistik och behöver inte motsvara försäljning i andra kanaler, men är ändå en indikator på de mest fängslande böckerna som folk inte kan lägga ifrån sig.


ANNONS


– Vi är ensamma om att dela ut ett bokpris där läsarnas engagemang i titeln verkligen spelar roll och inte bara sålda exemplar. Det är en kvalitetsstämpel på att författaren verkligen har lyckats. Stort grattis säger vi till Sofie för andra året i rad, säger Camilla Silfvenius, Head of Content på Nextory, i ett pressmeddelande.

Sofie Sarenbrant ligger på första plats i kategorin vuxenböcker med sin spänningsroman Skamvrån. Förra året tog hon hem samma placering med boken Syndabocken.

– Det är fantastiskt att vinna pris för årets mest utlästa titel. Jag är extra glad att just Skamvrån har gått hem hos läsarna, eftersom den belyser viktiga och svåra ämnen som psykisk ohälsa och självmord. Stort tack till alla som har läst till sista sidan, säger Sofie Sarenbrant.

Vinnarna av Stora e-bokspriset 2020

Vuxenböcker
1. Skamvrån – Sofie Sarenbrant (Bookmark Förlag)
2. Broder Jakob – Emelie Schepp (HarperCollins Nordic)
3. En bur av guld – Camilla Läckberg (Bokförlaget Forum)

Barnböcker
1. Vem finns? – Stina Wirsén (Bonnier Carlsen)
2. Mat-mysteriet – Lena Lilleste (Rabén & Sjögren)
3. Sommarskuggan och halloween-buset – Tina Mackic (Rabén & Sjögren)

Romaner
1. I fikonträdets skugga – Camilla Davidsson (Printz Publishing)
2. Flickvänskontraktet – Anna Keiler (Lind & Co Förlag)
3. Gift – Tove Ditlevsen (Natur & Kultur)

123-483 18 71

Biografier & memoarer
1. Allt jag fått lära mig – Tara Westover (Natur & Kultur)
2. Jag som var så rolig att dricka vin med – Rebecka Åhlund (Natur & Kultur)
3. Mammas svek – Anne-Britt Harsem (Lind & Co Förlag)

Personlig utveckling
1. Jag lämnar ekorrhjulet – Åsa Axelsson (Norstedts)
2. Hjärnstark. Den korta versionen – Anders Hansen (Fitnessförlaget)
3. Hälsobalansen – Rangan Chatterjee (Norstedts)

Böcker som gavs ut för första gången under 2019 och som påbörjats av minst 300 läsare på Nextory inkluderas i tävlingen. Vinnarna i Stora e-bokspriset belönas med äran och diplom.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.