David Lagercrantz släpper första boken i ny trilogi på Norstedts 2021

Författaren David Lagercrantz har skrivit den sjätte och sista (?) delen i Millenniumserien som släpps den 22 augusti 2019. Foto: Anna-Lena Ahlström.

Författaren David Lagercrantz har blivit biten av spänningsromaner under arbetet med Millenniumserien. Han skriver en ny trilogi med egna karaktärer, skriver Dagens Nyheter.

På torsdag släpps den sjätte delen i Millenniumserien Hon som måste dö. Det blir Lagercrantz tredje och sista bok med Stieg Larssons karaktärer.

– Jag behöver karaktärer som ligger närmare mig. Lisbeth Salander är en underbar karaktär, men ingen som jag skulle ha skapat. Mikael Blomkvist är lite för stabil. Nu vill jag in i mina egna smärtpunkter, skildra känslor som funnits i mitt liv – bipolaritet och mindervärdeskänslor, säger David Lagercrantz till DN.

Han pratar om att skapa en mer sårbar Sherlock Holmes, en depressiv Sherlock. Samtidigt ska han använda sina egna erfarenheter från överklassen och de insikter han fick av en helt annan värld under sitt arbete med Zlatan.

Den första boken i den planerade trilogin utkommer på Norstedts under 2021, enligt DN.

Om Millenniumserien avslutas i och med denna sjätte bok återstår att se. Det enda som är tydligt bekräftat är att David Lagercrantz inte kommer att skriva vidare på den. Men det finns ju andra författare som skulle kunna föra serien vidare …?

Tidigare böcker av David Lagercrantz

Hon som måste dö (2019, Millennium #6)

Mannen som sökte sin skugga (2017, Millennium #5)

Det som inte dödar oss (2015, Millennium #4)

Jag är Zlatan Ibrahimovic : min historia (2011)

Syndafall i Wilmslow (2009)

Underbarnets gåta (2003)

Där gräset aldrig växer mer (2002)

Himmel över Everest (2005)

Stjärnfall (2001)

Ett svenskt geni : Berättelsen om Håkan Lans och kriget han startade (2000)

Änglarna i Åmsele (1998)

Göran Kropp 8000 plus (1997)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.