Storytel bekräftar lansering i Brasilien under 2019

Brasilien blir nästa land att lägga till listan över Storytel-lanseringar. Foto: iStock.

Det har ryktats om en lansering i Brasilien och nu bekräftar Storytel att ljudbokstjänsten kommer att bli tillgänglig för 210 miljoner brasilianare nästa år.

– Brasilien med sina 210 miljoner invånare är världens nionde största ekonomi och på så sätt självklart en intressant marknad för oss. Abonnemangstjänster inom film och musik har lyckats uppnå stor spridning vilket gör att vi ser goda förutsättningar även för ljudboken, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion på Storytel i ett pressmeddelande.

Storytel meddelade tidigare i år att de expanderar sin verksamhet till Mexico och det spansktalande Latinamerika. Nu öppnar Storytel kontor även i Brasilien där huvudspråket är portugisiska. Tjänsten är planerad att lanseras under 2019, och ett lokalt bolag i São Paulo har etablerats med ett team inom verksamhetsgrenen Streaming. Genom avtal med flera ledande brasilianska förlag har Storytel börjat producera ljudböcker på brasiliansk portugisiska, för att bygga upp en stark katalog inför lansering.

Boktugg har tidigare skrivit om ryktet att Storytel var på väg in i Brasilien men att Argentina och Colombia var andra alternativ för en lansering i Sydamerika.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.